‘Ik heb altijd gezegd dat we weer terug naar het Noorden gaan’

Van Noordwijk aan Zee tot de havenstad Delfzijl en het historische Nijmegen. Marcel (63) en Vera (63) Römer hebben bijna in elke windstreek van Nederland gewoond. Inmiddels is het stel wel klaar met rondtrekken en hebben zij hun eindbestemming gevonden: een levensloopgeschikte woning op Nieuw Sintmapark in Tolbert. 

‘Toen de kinderen in de puberteit zaten, hebben we even in Delfzijl gewoond,’ vertelt Marcel. ‘Mijn zoon en dochter hadden het in de provincie Groningen zo naar hun zin dat zij later weer terug naar het Noorden zijn gegaan. Ik snap dat heel goed. Ik vind de omgeving prachtig en kan de nuchtere, Groningse mentaliteit erg waarderen. Zelf zijn Vera en ik twaalf jaar geleden verhuisd naar het Westen, maar vanwege mijn werk woonden we nooit langer dan vijf jaar op dezelfde plek.’

Levensloopgeschikt wonen
‘Ik ben van plan om binnenkort met pensioen te gaan,’ gaat Marcel verder. ‘Daarom is het tijd om ons te settelen op een plek waar we samen fijn oud kunnen worden. Dit wordt onze laatste woning, voor ons is het belangrijk dat het huis levensloopgeschikt is. Want naarmate je ouder wordt, ben je meer hulpbehoevend. We vinden het ook heel prettig dat we straks dichter bij de kinderen en kleinkinderen willen wonen. Ik heb ook altijd gezegd dat we weer terug naar het Noorden gaan. Daarom hebben we vorig jaar onze woning in Zoetermeer verkocht en huren we nu tijdelijk een appartement in Den Haag. We kunnen nu weg wanneer we willen.’ 

Geen moeilijke keus
Nieuwbouw was voor Marcel en Vera een hele bewuste keus. ‘Eerst hebben mijn vrouw en ik gekeken naar bestaande woningen, maar daar moet vaak zo veel aan geklust worden,’ vertelt Marcel. ‘We hebben vaak gekozen voor een nieuwbouwwoning en hebben hier positieve ervaringen mee. Daarom zijn we wederom gaan kijken naar nieuwbouw. Het is heel fijn dat je zelf de indeling kan bepalen en dat je woning milieubewust en energiezuinig is, dat heb je niet bij bestaande bouw.’ 

Zoektocht
‘Op de vrijdag voor kerst kreeg ik een tip om even te kijken naar de nieuwbouwwoningen op Nieuw Sintmapark,’ gaat Marcel verder. ‘Ik ben gelijk naar de makelaar toegegaan. En wat een geluk: er was net weer één levensloopgeschikte hoekwoning beschikbaar. Ter plekke heb ik hier een optie op genomen. Zo hadden we in de kerstvakantie de tijd om ons te oriënteren op het meer- en minderwerk zoals de keuken, badkamer en afwerking.’ 

Nieuw Sintmapark
‘Nieuw Sintmapark in Tolbert is echt prachtig,’ zegt Marcel enthousiast. ‘Het is er groen, rustig en het plan is heel ruim opgezet. Ons huis heeft op de begane grond een slaap- en badkamer. Op de verdieping laten we de drie kamers aanpassen tot twee slaapkamers. Hier hebben we extra opslagruimte of een logeerkamer voor als de kleinkinderen blijven slapen. Ook vind ik het heel fijn dat ik straks een ruime tuin heb waar ik heerlijk kan tuinieren. Ik heb straks weer meer tijd voor mijn hobby’s zoals tennissen en het varen met mijn boot. Daar kijk ik erg naar uit.’ 

Wil jij, net als Marcel en Vera, gelijkvloers wonen in een groene omgeving? Er zijn nog enkele levensloopgeschikte hoekwoningen vrij op Nieuw Sintmapark. Bekijk hier het aanbod.

Vera en Marcel

Deel pagina