Veelgestelde vragen (FAQ)

Mijn vraag staat er niet tussen. Wat nu?

Neem dan contact op met Van Wijnen:

Van Wijnen Projectontwikkeling Noord B.V.
K.R. Poststraat 101
8441 EN Heerenveen
E: noord@vanwijnen.nl
W: www.vanwijnen.nl

Wat is Fijn Wonen?

In Nieuw Sintmapark kun je kiezen voor een energiezuinige woning, voorzien van het Fijn Wonen-label. Dit houdt in dat Van Wijnen je huis duurzaam en snel bouwt, en goed isoleert. Lees meer over dit onderwerp door in het menu te klikken op ‘Fijn Wonen’.

Hoe komt de koop tot stand?

De koop komt tot stand door het tekenen van de koop- (en aanneem)overeenkomst. Zodra alle opschortende en ontbindende voorwaarden zijn vervallen, kan de akte van de grond passeren bij de notaris.

Wat is een koop- en aannemingsovereenkomst?

De koopovereenkomst regelt de aankoop van de grond en de aanneemovereenkomst verzorgt de opdracht aan de aannemer die de woning realiseert.

Wat betekent v.o.n.?

V.O.N. betekent vrij op naam. Dat wil zeggen dat in de koopsom alle kosten zijn inbegrepen die nodig zijn om de woning te verwerven. Met uitzondering van de rente over de vervallen termijnen. Bekijk de prijslijst om te zien wat er wel en niet onder vrij op naam valt.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog bedenktijd?

Vanaf het moment dat de opschortende voorwaarden in de overeenkomst zijn verstreken heb je 2 maanden bedenktijd.

Als ik een optie neem, zit ik dan gelijk aan de woning vast?

Nee, een optie geeft je een periode de tijd om te overwegen of je de woning wilt kopen. Tijdens deze periode kan de woning niet in optie gegeven worden aan andere belangstellenden.

Met welke andere kosten moet ik rekening houden als ik een woning/kavel koop?

De bijkomende kosten voor het kopen van een woning bestaan onder andere uit: stoffering, tuinaanleg, keuken, bestrating, inrichting, aansluiting CAI en telefoon, verhuizing, financieringskosten en eventueel een overbruggingshypotheek.

Het kopen van een woning is niet zomaar iets, bij wie kan ik terecht voor vragen?

Zodra de aannemingsovereenkomst getekend is, wordt deze verzonden naar de afdeling Kopersbegeleiding van Van Wijnen. Zodra er een verkooppercentage van 70% is gehaald, wordt er een kopersbegeleider toegewezen aan het project. Gedurende de hele bouwperiode en onderhoudsperiode (tot 3 maanden na de oplevering van de woning) is hij of zij jouw aanspreekpunt. Voordat er een kopersbegeleider is aangewezen kun je met vragen terecht bij de projectmakelaar of de afdeling Verkoop van Van Wijnen. Voor die tijd kun je terecht bij de projectmakelaars:

Boekholt Nieuwbouwspecialist
Website: www.boekholt-partners.nl/nieuwbouw
Telefoonnummer: 050-3114647

Jonkman Garantiemakelaars
Website: www.jonkmangarantiemakelaars.nl
Telefoonnummer: 0594-510100

Wat betekent SWK?

SWK staat voor Stichting Waarborgfonds Koopwoningen.

Wie bouwt mijn woning af als de aannemer failliet gaat?

Je woning heeft een SWK-garantie. Gaat de aannemer failliet tijdens de bouw? Dan wordt de woning afgebouwd door SWK.

Ik wil graag een huis kopen in Nieuw Sintmapark Tolbert, maar ik moet mijn huidige woning nog verkopen. Kan Van Wijnen me hierbij helpen?

Van Wijnen kan je hierbij helpen door de projectmakelaar in te zetten. De projectmakelaar bepaalt samen met jou een verkoopstrategie voor een succesvolle verkoop van je huidige woning.

Bij wie moet ik zijn voor eventuele klachten na de oplevering?

Tot drie maanden na de oplevering (dit is de onderhoudsperiode van de woning) kun je jouw klachten melden bij de kopersbegeleiding. Zij behandelen de klacht en zorgen ervoor dat de klacht bij de juiste persoon terechtkomt voor de afhandeling ervan. Na deze drie maanden kun je klachten melden bij de Servicedesk van Van Wijnen.

Wie of wat is Van Wijnen en Fijn Wonen?

Van Wijnen is de ontwikkelaar en bouwer van de woningen in Nieuw Sintmapark Tolbert. Van Wijnen heeft een speciaal Fijn Wonen-team dat supersnel betaalbare en duurzame woningen bouwt. Lees meer over dit onderwerp door in het menu te klikken op ‘Fijn Wonen’.

Hoe kan ik contact opnemen met Van Wijnen of Fijn Wonen?

Tijdens de verkoopperiode kun je contact opnemen met de projectmakelaar. Zodra de koop- en aannemingsovereenkomst is getekend, krijg je een kopersbegeleider vanuit Van Wijnen toegewezen. Hij of zij neemt contact met je op. Maar natuurlijk mag je ook zelf contact opnemen.

Contact met Van Wijnen: www.vanwijnen.nl/contact/

Contact met Fijn Wonen: fijn.com/contact/

Boekholt Nieuwbouwspecialist
Website: www.boekholt-partners.nl/nieuwbouw
Telefoonnummer: 050-3114647

Jonkman Garantiemakelaars
Website: www.jonkmangarantiemakelaars.nl
Telefoonnummer: 0594-510100

Ik ben geïnteresseerd en wil graag meer informatie. Hoe meld ik mij aan?

Je kunt je vrijblijvend aanmelden via deze website. We houden je dan met nieuwsbrieven op de hoogte over de laatste ontwikkelingen en het actuele aanbod.

Zijn er ook brochures beschikbaar?

Zodra het project in verkoop gaat zijn er brochures beschikbaar. De digitale versie van de brochure komt ook op de website van Nieuw Sintmapark.

Kan ik Nieuw Sintmapark volgen op social media?

Ja. Nieuw Sintmapark heeft een eigen Facebookpagina. Volg de pagina en blijf automatisch op de hoogte van het laatste nieuws, foto’s, inspiratie, tips en nog veel meer. Zie hier de link van de Facebookpagina: www.facebook.com/Sintmapark/

Wat wordt er gebouwd in Nieuw Sintmapark Tolbert?

Nieuw Sintmapark bouwt 43 woningen: rijwoningen, halfvrijstaande woningen, comfortwoningen, maar ook starterswoningen. Allemaal zonder gasaansluiting en een deel ervan met Fijn Wonen-label. Daarnaast zijn er ook vrije kavels beschikbaar.

Wanneer start de verkoop?

De verkoop is gestart. Bekijk hier het huidige aanbod.

Wanneer start de bouw van de woningen in Nieuw Sintmapark?

Zodra er een verkooppercentage van 70% is gehaald, dan wordt de start bouw afgekondigd.

Welke woningen zijn er op dit moment nog te koop?

Dit kun je zien op de interactieve kaart op de website, die vind je onder ‘Totaal woningaanbod’, zodra het project in verkoop is. Natuurlijk kun je je vraag ook stellen aan de makelaar:

Boekholt Nieuwbouwspecialist
Website: www.boekholt-partners.nl/nieuwbouw
Telefoonnummer: 050-3114647

Jonkman Garantiemakelaars
Website: www.jonkmangarantiemakelaars.nl
Telefoonnummer: 0594-510100

Hoe wordt de omgeving ingericht?

De omgeving wordt na de bouw van de woningen ingericht. Dit gebeurt in overleg met en na goedkeuring van de gemeente. Het inrichten van de omgeving behelst het aanleggen van openbaar groen, bestrating, trottoirs en openbare verlichting. In het contractstuk staat omschreven hoe de omgeving wordt ingericht.

Is er een kinderopvang in de buurt?

Jazeker. Dichterbij dan je denkt. SKSG Bubbel bevindt zich op het park, vlak bij je nieuwe woning.

Is er een middelbare school in de buurt?

Ja, er zijn diverse basisscholen op loop- en fietsafstand van Nieuw Sintmapark. Basisschool De Regenboog ligt op 4 minuten loopafstand. In 2 minuten fiets je naar basisschool De Beelen.

Welke sportvoorzieningen zijn er?

Er zijn veel sportvoorzieningen in Leek. Van tennisbaan tot voetbalclub, van sportschool tot zwembad.

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

Ja, Nieuw Sintmapark is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. In 5 minuten wandel je naar de bushalte. Hiervandaan vertrekken meerdere bussen. De bus brengt je in een half uur naar Groningen.

Is er een winkelcentrum in de buurt?

Vanaf Nieuw Sintmapark fiets je in 7 minuten naar het winkelcentrum van Leek. Binnen 6 minuten fiets je naar de Jumbo of naar de Poiesz. Daarnaast telt Leek een Aldi, Lidl, Albert Heijn en een tweede Jumbo. In de Hoofdstraat van Tolbert (5 minuten fietsen) vind je nog een bakker, een slager, een bloemist en een snackbar. Verder kun je kiezen uit 2 apotheken en 3 drogisterijen.

Wie onderhoudt het openbaar groen?

Na de oplevering van de laatste woning draagt Van Wijnen het onderhoud van het openbaar groen over aan de gemeente. Dit kan een jaar duren.

Heb je vragen over het openbaar groen? Dan kun je contact opnemen met de betreffende gemeente.

Welk type woningen komen er in Nieuw Sintmapark?

Nieuw Sintmapark bouwt 43 woningen: rijwoningen, vrijstaande en halfvrijstaande woningen, comfortwoningen, maar ook starterswoningen. Allemaal zonder gasaansluiting en een deel ervan met Fijn Wonen-label. Daarnaast zijn er ook vrije kavels beschikbaar.

Ik wil een woning met een compleet woonprogramma op de begane grond, kan dat?

De comfortwoningen van Nieuw Sintmapark zijn levensloopgeschikt. In deze woningen bevindt zich een compleet woonprogramma op de begane grond.

Zijn er aanpassingen mogelijk in de woning?

Er wordt een meer- en minderwerklijst gemaakt. Hierin kun je je eigen woonwensen aangeven, zoals ander sanitair of een uitbouw. Je kunt deze lijst bij een van de projectmakelaars opvragen:

Boekholt Nieuwbouwspecialist
Website: www.boekholt-partners.nl/nieuwbouw
Telefoonnummer: 050-3114647

Jonkman Garantiemakelaars
Website: www.jonkmangarantiemakelaars.nl
Telefoonnummer: 0594-510100

Hoe kan ik mij inschrijven voor een woning?

Inschrijven doe je bij Boekholt nieuwbouwspecialist of bij Jonkman Garantiemakelaars

Boekholt Nieuwbouwspecialist
Website: www.boekholt-partners.nl/nieuwbouw
Telefoonnummer: 050-3114647

Jonkman Garantiemakelaars
Website: www.jonkmangarantiemakelaars.nl
Telefoonnummer: 0594-510100