Fijn Wonen

Fijn Wonen: betaalbaar, comfortabel en toekomstbestendig

Nieuw op Sintmapark: Fijn Wonen. Met het Fijn Wonen-label ben je er zeker van dat jouw woning betaalbaar, comfortabel en toekomstbestendig is en supersnel gebouwd wordt. Bouwen zonder gasaansluiting is bij Fijn Wonen al geruime tijd de norm. Op deze manier voldoe je aan de geldende regelgeving en ben je klaar voor de toekomst.

Stel zelf je woning samen met de woningconfigurator

Met de woningconfigurator van Fijn Wonen kun je je eigen woning samenstellen in 3D. Zo zie je gelijk hoe je woning eruit komt te zien met bijvoorbeeld een uitbouw van 1,2 of 2,4 meter. Of welke afwerking voor de badkamer het beste bij jou past. Wil je weten hoe dat in z’n werk gaat? Het filmpje hieronder legt alles haarfijn uit.
Let op! De woningconfigurator werkt alleen in Google Chrome.

Zelf je 3D woning samenstellen met Fijn Wonen from Van Wijnen on Vimeo.

Standaard heel compleet met Fijn Wonen

Met Fijn Wonen zijn de volgende voorzieningen in en aan je woning standaard onderdeel van de afwerking:

 • buitenkraan (verdraaid handig);
 • wandclosets (makkelijk de wc-vloer schoonmaken);
 • elektrische handdoekradiator (heerlijk warm afdrogen);
 • witte dakplaatafwerking op zolder (geen geschilder meer);
 • een uitgebalanceerde ventilatie voor een aangenaam binnenklimaat;
 • aangename vloerverwarming, ook op de eerste verdieping;
 • een geheel tochtvrije leefomgeving waar je kunt genieten van luxe en comfort. Nooit meer tocht en koude voeten dankzij een perfecte isolatie.

Hoe energiezuinig wordt jouw woning?

Fijn Wonen bouwt je woning standaard energiezuinig volgens de norm EPC 0,4. EPC staat voor energieprestatiecoëfficiënt en maakt het mogelijk om de energieprestaties van verschillende woningtypen met elkaar te vergelijken.

Je woning wekt deels zijn eigen energie op met behulp van zonnepanelen. Voor de verwarming van je woning en water gebruik je geen cv-ketel, maar een lucht-warmtepomp. Je woning is gasloos en all-electric. Wil je helemaal energieneutraal wonen? Laat je woning dan Nul-op-de-Meter (EPC 0 tot -0,4) maken.

Fijn Wonen met Nul-op-de-Meter

Kies je voor de meerwerkoptie Nul-op-de-Meter, dan is je woning volledig energieneutraal, met een EPC van nul of minder. Een Nul-op-de-Meter-woning heeft bovendien voldoende zonnepanelen om in de eigen energiebehoefte te voorzien. de eigen energiebehoefte. Wij gaan hierbij uit van een gemiddeld gebruik en liggen de hoogte hiervan vast in een energiebundel.* Afgezien van je vastrechtkosten, heb je in principe geen energierekening; daarmee bespaar je jaarlijks honderden euro’s.

Met Nul-op-de-Meter krijg je ook nog eens:

 • bij Rabobank een verhoging van de hypotheeklening met 25.000 euro, zonder dat je meer hoeft te verdienen;
 • bij Rabobank een rentekorting van 0,5 procent over de eerste 150.000 euro van je hypotheeklening;
 • een uitbreiding van je vermogen: na tien jaar bouw je duizenden euro’s meer eigen vermogen op in vergelijking met een gewone energiezuinige woning;
 • continu inzicht in je eigen energieopwekking en -verbruik via het dashboard van de energiebundel;
 • woonlasten die ongevoelig zijn voor stijgende energieprijzen;
 • hout dat voldoet aan de CSL-keurmerken.

Met Fijn Wonen woon je betaalbaar, comfortabel en toekomstbestendig. Met ook nog eens een minimale energierekening.

* Hoe werkt een vastgestelde energiebundel?

De energiebundel kun je vergelijken met het bundelsysteem bij telefonie. Op basis van een normaal gebruik van de woning wordt een jaarlijkse bundel vastgesteld. Daarbij worden alle installaties meegenomen plus de energie, die nodig is voor de dagelijkse huishoudelijke zaken, zoals douchen. Blijft je energieverbruik binnen je bundel dan betaal je slechts vastrechtkosten aan de energieleverancier en vallen de totale energiekosten dus erg laag uit. Eerlijk is eerlijk: soms verbruiken bewoners meer en moeten ze bijbetalen. Maar vaak krijgen bewoners van een Nul-op-de-Meter-woning geld terug van het energiebedrijf.

Support en zekerheid: de prestatiegarantie

Wil je niet voor financiële verrassingen komen te staan? Kies dan voor de tienjarige prestatiegarantie. Fijn Wonen monitort de energiebalans in je woning en biedt support. Via een dashboard krijg je een actueel inzicht in zowel het energieverbruik als de hoeveelheid energie die de woning zelf opwekt. Jij en het Fijn Wonen-team kunnen op deze manier doorlopend zien* of je energieverbruik binnen de bundel blijft. Wanneer je voor de prestatiegarantie kiest, betaalt Fijn Wonen de eventuele overschrijding van je energiebundel. Dát biedt je een stuk zekerheid.

* Uiteraard met respectering van de wetgeving met betrekking tot de bescherming van persoonsgegevens.

Benieuwd wat Fijn Wonen nog meer doet? Bekijk het hier.