Toekomstbestendig wonen in Nieuw Sintmapark

Er is meer mogelijk dan je denkt

‘Veel mensen die op zoek zijn naar een levensloopgeschikte woning zijn zich niet bewust van hun gunstige financieringsmogelijkheden,’ weet Maarten Gijgink, nieuwbouwspecialist bij Boekholt. ‘Als je bijvoorbeeld pensioengerechtigd of binnen 10 jaar van de AOW-datum bent, dan is er meer mogelijk dan je denkt. Ik som een paar voordelen voor je op:

  • De veranderende situatie (AOW en/of pensioen) biedt veel zekerheid. Daardoor kijken banken naar je daadwerkelijke lasten die je maandelijks kunt dragen in plaats van naar je maximale leencapaciteit.  
  • Als je een deel aflossingsvrij wilt financieren kan er op basis van een pensioeninkomen vaak veel meer geleend worden.
  • Je eigen woning levert vandaag de dag vaak een fors bedrag op wat weer meer eigen vermogen oplevert.
  • Met die goede leencapaciteit en overwaarde uit de eigen woning kun je naast de vrij op naam koopsom ook al het bijkomende meerwerk meefinancieren zoals de tuinaanleg, de keuken en een eventuele uitbouw.
  • Veel geldstrekkers bieden interessante rentekortingen aan voor zuinige nieuwbouwwoningen, dit kan tot 0,7 procent rente schelen vergeleken met een bestaande bouw.
  • Je bent verder (nagenoeg) vrij van lasten. Zo heb je geen gasrekening, nauwelijks stroomkosten en bijna niet tot geen onderhoud aan de woning.’

Goed moment
‘Naast bovenstaande financiële mogelijkheden, kun je nu nog veel overwaarde van je eigen woning meenemen en een nieuwbouwwoning van Nieuw Sintmapark tegen een ontzettend lage rente kopen,’ gaat Maarten verder. ‘Daardoor is het nu een goed moment om te kiezen voor een levensloopgeschikte hoekwoning. Wil je meer weten over de financieringsmogelijkheden? In de blog vertellen wij hier meer over. Je kunt ook langskomen voor een persoonlijk gesprek, dan laten we weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn en wat je maandlasten kunnen zijn.’

Lees hier de hele blog van Maarten.

Deel pagina