Wonen in Tolbert

Tolbert ligt in het zuidoostelijke deel van het Westerkwartier, op zo’n vijftien kilometer afstand van de stad Groningen. Dit unieke gebied, gelegen tussen de stad Groningen en de provincies Drenthe en Friesland, is een van de oudste cultuurlandschappen van West-Europa. Als je een huis koopt in Nieuw Sintmapark, kun je genieten van de voorzieningen van Leek en Tolbert die altijd dichtbij zijn.

Wonen in Leek

Het dorp Leek is de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente, waartoe ook Tolbert behoort. In de loop van de twintigste eeuw is Leek aan de oost- en zuidkant tegen het oorspronkelijke Tolbert aangegroeid. Tolbert en Leek tellen samen een groot aantal actieve sportverenigingen, met sporthallen, sportvelden, tennisbanen en andere faciliteiten. Naast de verschillende sportfaciliteiten, heeft Tolbert ook een prachtig buitengebied. Ideaal voor wandelingen door de natuur, hardlopen en fietstochten.

Scholen en kinderopvang

Er zijn diverse basisscholen op loop- en fietsafstand van Nieuw Sintmapark. Basisschool De Regenboog ligt op vier minuten loopafstand. In twee minuten fiets je naar basisschool De Beelen.
De kinderopvang is dichterbij dan je denkt: SKSG Bubbel bevindt zich op het park, op kruipafstand van je nieuwe woning.
RSG De Borgen en het Alfa-College bereik je in drie fietsminuten. Die afstand kun je zelfs lopend overbruggen.

Winkelen in Leek

In Leek vind je twee moderne winkelcentra, leuke winkels en gezellige horeca. De bekendste attractie van Leek is landgoed Nienoord, met onder meer een rijtuigmuseum, een pretpark voor het hele gezin, een subtropisch zwembad, een filmzaal en een openluchttheater.

Vanaf je woning in Nieuw Sintmapark fiets je in vijf minuten naar supermarkt Poiesz voor je dagelijkse boodschappen en versgebakken brood. Leek telt een Aldi, Lidl, Albert Heijn en twee Jumbo’s. In de Hoofdstraat van Tolbert (vijf minuten fietsen) vind je nog een bakker, een slager, een bloemist en een snackbar. Verder kun je kiezen uit twee apotheken en drie drogisterijen. Kortom: alles wat je nodig hebt, vind je in Leek.

Rustig en authentiek Gronings dorpje

Tolbert ontstond in de tiende eeuw als vestiging van kolonisten. De karakteristieke kerk dateert uit de dertiende eeuw. In 1780 werd Herberg De Postwagen geopend. Deze herberg bestaat vandaag de dag nog steeds, en vormt als party- en evenementencentrum het hart van veel lokale activiteiten en gezelligheid.

Via de A7 zo in Groningen

Tolbert ligt aan de A7 van en naar Groningen. In een kwartier zit je al in centrum Groningen. Bovendien zit je in een mum van tijd op de route richting Drachten, Heerenveen of via de A28 naar Assen en Zwolle.

Interesse?

Heb je interesse in een woning op Nieuw Sintmapark? Maak dan in een paar stappen je persoonlijke woondossier aan. Zo kom je in aanmerking voor jouw favoriete woning. Bovendien beschik je op één plek – online – over alle belangrijke informatie en documenten over jouw toekomstige woning. Handig toch?

Locatie van Sintmapark

Mogen wij jou op de hoogte houden?

Vul het belangstellingsformulier in en we houden je op de hoogte.

Belangstelling